Sala Arrhenius

OVERVIEW

Ens trobem a l’any 2030. El món ha augmentat 2°C la seva temperatura en relació al període pre-industrial. La zona Àrtica s’escalfa a un ritme dues vegades superior a la de la resta del planeta, fet que ha provocat una reducció de més d’un 30% de la superfície del casquet polar.  Les rutes comercials àrtiques es consoliden. Una desena part del trànsit marítim mundial ara té lloc a l’Àrtic. Els costos d’explotació dels recursos fòssils àrtics han baixat en picat fomentant-ne la seva extracció. Com a conseqüència, milions de tones de gasos d’efecte hivernacle s’alliberen a l’atmosfera.

Una àrea de permafrost, gairebé equivalent a la superfície de l’Índia i el Pakistan, s’ha desfet alliberant la major quantitat de diòxid de carboni i metà mai vista a l’atmosfera. L’Antàrtida ha accelerat per 10 la seva velocitat de desgel. Si no fem res per evitar-ho, més de 300 milions de persones estaran en risc de patir els efectes de la pujada del nivell del mar, moltes d’elles en països en desenvolupament com l’Índia i Bangladesh.

El vostre equip no està exempt de perill. Viviu al litoral català, que de ben segur patirà els efectes de la pujada de l’aigua. El risc és imminent, i us trobeu a primera línia de costa. Aconseguireu aturar-ho a temps?

Vols començar el joc?

Fes clic aquí per començar

DIFFICULTY

Mitjà

DURATION

50 minuts

GROUP SIZE

4 participants

ESCAPE RATE

60%

BEST TIME

32 minuts